De kracht van je hoofd zit in je lijf

Hoe je fysieke coaching toepast
Oisterwijk
9 januari 2021
Vraag of meer info?
Bel Mirian

Verdiep je gedurende 7 dagen in het lichaamsbewustzijn door middel van oefeningen gecombineerd met theorie. Als je mensen mentaal, fysiek en emotioneel in balans wilt brengen en werkervaring hebt met hoogbegaafden, dan is deze opleiding een mooie aanvulling op je eigen kennis.

Deze cursus bestaat uit zeven dagen van 9.00-16.30 uur. De training begint op 9 januari 2021 en eindigt in juni 2021.

Verbinden van hoofd, hart en handen

Veel mensen hebben de neiging in hun hoofd te gaan zitten. Het rationele vermogen neemt graag de overhand. Als je veel nadenkt en alles rationaliseert, kun je het contact verliezen met je lichaam, je eigen energie en de omgeving. Om goed te kunnen functioneren is het van belang dat je mentaal, fysiek en emotioneel in balans bent.

Tijdens deze opleiding wordt je bewust van je eigen lichaamsgevoel en leer je het te herkennen bij anderen. Je leert bij jezelf patronen en eigen mechanismen van vechten, vluchten en bevriezen (her)kennen, maar ook die van anderen.

Het oefenen en ervaren draagt bij aan je eigen fysieke en emotionele ontwikkeling. Door het te ondervinden leer je het ook te herkennen bij anderen en kun je het zelf overbrengen. Een goede coach moet eerst met zichzelf aan de slag om te ervaren wat het voor een ander betekent.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Bij het coachen van mensen wordt vaak voorbijgegaan aan het fysieke aspect. Psychologen, orthopedagogen, docenten, jongerenwerkers en andere begeleiders hebben in hun opleiding vaak niet de skills meegekregen om met fysiek werk het emotionele brein aan te passen. Terwijl dit zo belangrijk is!

Als je mensen mentaal, fysiek en emotioneel in balans wil brengen, is deze opleiding een mooie aanvulling op je eigen kennis. We veronderstellen dat je over een HBO denkniveau beschikt en dat je werkervaring hebt met hoogbegaafden. Daarnaast is het van belang dat je met jezelf aan de slag wilt en durft te gaan. Tijdens de eerste dagen ben je vooral bezig met je eigen ontwikkeling. Door het zelf te ervaren, kun je het namelijk het beste overbrengen.

Inhoud

Tijdens zeven dagen gaan we ons verdiepen in het lichaamsbewustzijn. Dit doen we door middel van oefeningen gecombineerd met theorie. Het zelf ervaren en oefenen staat centraal tijdens de hele opleiding.

Opleidingsdagen

 • zaterdag 9 januari 2021
 • zaterdag 6 februari 2021
 • zaterdag 6 maart 2021
 • zaterdag 27 maart 2021
 • zaterdag 17 april 2021
 • zaterdag 29 mei 2021
 • zaterdag 26 juni 2021

Hieronder kun je je inschrijven voor deze opleiding. Je wordt dan ook meteen naar de betaling geleid. Wil je wel inschrijven, maar liever op een andere datum starten? Of inschrijven maar nog niet betalen? Stuur me dan even een bericht.

Inschrijven

 • Na betaling ontvang je een factuur op dit e-mail adres.
 • Prijs: € 1.446,28
 • Btw: € 0,00
 • € 0,00
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.